Rusia. Curtea Supremă a decis să nu dea curs înfiinţării partidului lui Navalnîi

Rusia. Curtea Supremă a decis să nu dea curs înfiinţării partidului lui Navalnîi

Aleksei Navlnîi FOTO RIA

Curtea Supremă a Federaţiei Ruse s-a pronunţat luni împotriva înfiinţării partidului Rusia Viitorului, o iniţiativă a opozantului Aleksei Navalnîi, otrăvit recent cu Noviciok.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat, Curtea Supremă a Federaţiei Ruse anunţă că aprobă decizia Ministerului Justiţiei cu privire la neînregistrarea partidului Rusia Viitorului.

Acum un an, Ministerul Justiţiei a refuzat să înregistreze acest partid argumentând că denumirea sa este folosită deja de o altă organizaţie politică.

Nu este pentru prima oară când Navalnîi întâmpină obstacole politice din partea actualei puteri de la Moscova.

De exemplu, el a primit interdicţie să candideze la alegerile prezidenţiale din 2018 pe motivul că a fost condamnat pentru deturnare de fonduri. Suţinătorii săi au denunţat la acea vreme o măsură luată intenţionat împotriva sa în baza unui dosar fabricat.

Aleksei Navalnîi, cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie, este în prezent internat într-un spital din Berlin după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din gama Noviciok în timp ce se afla într-o deplasare de campanie la Tomsk, în Siberia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările