Persoanele în vârstă din Moscova, obligate să stea acasă până la sfârşitul lunii februarie din cauza creşterii cazurilor de COVID-19

Persoanele în vârstă din Moscova, obligate să stea acasă până la sfârşitul lunii februarie din cauza creşterii cazurilor de COVID-19

Rusia a raportat marţi 1.015 decese legate de coronavirus, cea mai mare valoare înregistrată într-o singură ziFOTO EPA-EFE

Autorităţile de la Moscova au anunţat marţi că vor ordona persoanelor în vârstă să rămână acasă timp de patru luni din cauza creşterii numărului cazurilor COVID-19 şi a deceselor în Rusia. Totodată companiile vor trebui să aibă cel puţin 30% din personal care lucrează de acasă. Noile reguli vor intra în vigoare începând cu 25 octombrie, se arată într-un comunicat, citat de Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Persoanele care au împlinit vârsta de 60 de ani precum şi rezidenţii ce suferă de boli cronice - cu excepţia celor care s-au vaccinat anti-Covid în ultimele 6 luni - vor fi vizaţi de un ordin strict de a rămâne în locuinţe, a anunţat primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, conform Hotnews.ro.
 
„Sunt perfect conştient de cât de inconfortabile sunt actualele restricţii dar pur şi simplu nu există nicio altă cale de a vă proteja de o boală gravă”, a declarat Sobianin, îndemnându-i pe rezidenţi să se vaccineze, potrivit The Moscow Times. 
 
Acesta a notat că doar 1,4 milioane din cei 3 milioane de locuitori ai Moscovei cu vârsta de peste 60 de ani s-au vaccinat împotriva coronavirusului. 
 
„Prin urmare, 60% din pacienţii Covid internaţi în prezent în spitale sunt moscoviţi cu vârsta de peste 60 de ani. Aproape 80% din pacienţii ventilaţi mecanic sunt vârstnici. În rândul celor care au murit de Covid procentul lor este de 86%”, a precizat Sobianin. 
 
El a anunţat de asemenea că firmele vor fi obligate să îşi lase cel puţin 30% din angajaţi să lucreze de acasă pentru aceeaşi perioadă de 4 luni. Excepţie vor face angajaţii vaccinaţi, cei care s-au vindecat de COVID-19 şi lucrătorii esenţiali.
 
Sobianin a mai anunţat că afacerile din domeniul serviciilor vor fi nevoite să îşi vaccineze anti-Covid cel puţin 80% din angajaţi cu prima doză a unui vaccin aprobat în Rusia până ăe 1 decembrie şi cu a doua doză până pe 1 ianuarie 2022.
 
Rusia a raportat marţi 1.015 decese legate de coronavirus, cea mai mare valoare înregistrată într-o singură zi de la începutul pandemiei, precum şi 33.740 de infecţii noi în ultimele 24 de ore.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările