Un vânător de trofee, care omora animale pe cale de dispariţie, a fost împuşcat în cap

Un vânător de trofee, care omora animale pe cale de dispariţie, a fost împuşcat în cap

Foto: Twitter

Un vânător de trofee, care a omorât lei, girafe şi elefanţi în Africa de Sud, a fost împuşcat în cap, după ce maşina în care se afla s-a supraîncălzit şi a fost nevoit să oprească la marginea drumului, relatează Daily Mail.

Ştiri pe aceeaşi temă

Riaan Naude, 55 de ani, administra compania Pro Hunt Africa (Pro Vânătoare Africa), care se mândrea cu „vânătoarea ecologică”, distribuind imagini cu animale pe cale de dispariţie, pa care le vâna, conform Daily Mail.
 
Bărbatul a fost găsit mort lângă maşina sa în Limpopo, Africa de Sud, după ce ieşise de pe carosabil din pricina unor defecţiuni la motor. Asupra sa au fost găsite două puşti de vânătoare, o sticlă de alcool, haine şi apă. 
 
Potrivit Daily Mail, un martor a declarat că doi bărbaţi au ieşit dintr-un Nissan alb, l-au împuşcat în cap, au furat un pistol şi apoi au fugit de la faţa locului. 
 
Colonelul Mamphaswa Seabi, purtătorul de cuvânt al poliţiei, a afirmat că, pentru moment, nu a fost stabilită cauza care să explice moartea vânătorului. 
 
„Bărbatul era întins cu faţa în sus şi avea sânge pe cap şi pe faţă. Motivul atacului şi al crimei ulterioare este necunoscut în acest stadiu'”, a afirmat colonelul.
 
Un crescător de vite a auzit o singură împuşcătură şi apoi a văzut Nissan-ul plecând spre Marken. Lângă cadavru a fost descoperit un cartuş de pistol. 
 
Tariful pentru o zi de vânătoare era de 250 de lire sterline, iar clienţii puteau cere un preţ special pentru a vâna: lei, leoparzi, rinoceri negri, elefanţi africani de tufă şi bivoli africani. 
 
Organizaţia non-profit Protect All Wildlife a afirmat că Naude a fost implicat în creşterea şi vânzarea girafelor exclusiv în scopuri de vânătoare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările