Trump l-a informat pe Abbas că vrea să transfere Ambasada SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

Trump
l-a informat pe Abbas că vrea să transfere Ambasada SUA din Israel de la Tel
Aviv la Ierusalim

Ambasada SUA din Israel FOTO CNN

Preşedintele american Donald Trump l-a informat pe omologul său palestinian Mahmoud Abbas cu privire la „intenţia sa de a transfera Ambasada Statelor Unite“ în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, a anunţat conducerea Autorităţii Palestiniene marţi, în urma unei convorbiri telefonice între cei doi lideri, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cursul acestei discuţii, Abbas l-a avertizat pe Trump asupra „consecinţelor periculoase ale unei asemenea decizii asupra procesului de pace, securităţii şi stabilităţii în regiune şi în lume“, a subliniat Autoritatea Palestiniană.

Comunicatul nu precizează dacă Trump l-a informat pe Abbas cu privire la dorinţa sa de a angaja imediat mutarea ambasadei sau dacă este vorba despre o nouă declaraţie de intenţie pe termen lung.

Abbas a „reafirmat poziţia noastră fermă potrivit căreia nu poate să existe un stat palestinian fără Ierusalimul de Est drep capitală, conform rezoluţiilor şi legii internaţionale şi iniţiativei de pace arabe“, se mai arată în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările