Topul miliardarilor lumii făcut de Bloomberg: Bill Gates pe primul loc, Buffett l-a depăşit pe Slim şi a urcat pe doi

Topul miliardarilor lumii făcut de Bloomberg: Bill Gates pe primul loc, Buffett l-a depăşit pe Slim şi a urcat pe doi

Warren Buffett a urcat pe locul doi ]n topul miliardarilor lumii

Warren Buffett l-a depăşit în topul miliardarilor la nivel global pe magnatul mexican Carlos Slim Helu, după ce averea acestuia a scăzut joi cu 1,6 miliarde de dolari, şi a devenit astfel al doilea cel mai bogat om din lume, după cofondatorul Microsoft Bill Gates.

Averea lui Buffett a scăzut cu aproape 700 de milioane de dolari în urma şedinţei bursiere de joi, însă se află în urcare cu 2,6 miliarde de dolari faţă de începutul anului, la 63,4 miliarde de dolari, potrivit topului miliardarilor întocmit de Bloomberg.

Slim Helu a pierdut joi 1,6 miliarde de dolari şi a ajuns la 62,9 milioane de dolari. De la începutul anului, averea acestuia a scăzut cu aproape 11 miliarde de dolari.

Pe prima poziţie se situează Bill Gates, cu 77,7 miliarde de dolari.

Acţiunile companiei Berkshire Hathaway, care formează principalul activ al lui Buffett, au închis joi în scădere cu 1%, după creşteri puternice în ultima săptămână.

Averea lui Slim a înregistrat o scădere foarte puternică în acest an, cea mai mare în rândul miliardarilor analizaţi de Bloomberg, întrucât acţiunile companiei de telecomunicaţii America Movil, controlată de Slim, s-au prăbuşit cu 14%.

Autorităţile de reglementare din Mexic vor să reducă dominaţia America Movil pe piaţa telefoniei mobile, impunând preţuri fixe şi forţând compania să acorde şi rivalilor acces la infrastructura sa.

"Noile reglementări ar putea intensifica actuala contracţie a marjelor în Mexic. Astfel, ne aşteptăm ca marjele consolidate ale celui mai mare operator de telecomunicaţii din America Latină să-şi continue declinul", a declarat Lucio Aldworth, analist la Citigroup.

Slim a pierdut prima poziţie în topul miliardarilor în mai anul trecut, când a fost devansat de Gates.

Locul al patrulea este ocupat de Amancio Ortega, fondatorul retailerului de îmbrăcăminte Zara.

Topul realizat de Bloomberg include 300 de miliardari, cu o avere cumulată estimată la 3.600 de miliarde de dolari.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: