SUA strâng laţul în jurul „Bucătarului lui Putin”. Cinci companii, incluse pe lista de sancţiuni: „O influenţă malignă”

SUA strâng laţul în jurul „Bucătarului lui Putin”. Cinci companii, incluse pe lista de sancţiuni: „O influenţă malignă”

Evgheni Prigojin Captură NBCS News

Statele Unite au extins lista cu sancţiuni împotriva Rusiei, plasând trei indivizi şi cinci companii care au legături cu „Bucătarul lui Putin”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat, Trezoreria americană anunţă impunerea de sancţiuni împotriva a trei cetăţeni ruşi şi cinci companii care au legături cu omul de afaceri Evgheni Prigojin, cunoscut ca „Bucătarul lui Putin”.

Patron al fabricii de troli de la Sankt Petersburg, un instrument al Kremlinului de a dezinforma democraţiile occidentale, şi al companiei militare private Wagner, Prigojin este acuzat în Statele Unite de amestesc în campania prezidenţială din 2016.

Cei trei cetăţeni ruşi incluşi pe lista de sancţiuni a Statelor Unite sunt Igor Lavrenkov, Andrei Mandel şi Mihail Potepkin.

În ceea ce priveşte companiile, una este din Rusia şi patru din străinătate : una din Sudan, una din China şi două din Hong Kong.

„M Invest”, cu sediul la Sankt Petersburg, a fost plasată pe listă pentru campania sa de discreditare a procesului de reforme democratice din Sudan.

Meroe Gold Cо, cu sediul în Sudan, este acuzată de legături cu Wagner, o companie care trimite mercenari acolo unde are interese Kremlinul.

Potrivit lui Steven Mnuchin, şeful Trezoriei americane, Evgheni Prigojin acţionează în vederea menţinerii regimurilor dictatoriale din Africa şi exploatării resurselor naturale de pe acest continent.

„Evgheni Prigojin şi reţeaua sa folosesc resursele naturale ale Sudanului pentru câştiguri personale şi răspândesc o influenţă malignă în întreaga lume”, conchide înaltul oficial american.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările