Statul Islamic anunţă că a executat 11 creştini de Crăciun

Statul Islamic anunţă că a executat 11 creştini de Crăciun

FOTO Arhivă

Organizaţia teroristă Statul Islamic (SI) a difuzat joi, a doua zi de Crăciun, un filmuleţ în care susţine că a decaptitat 11 creştini în Nigeria într-o campanie de „răzbunare“ a morţii fondatorului său, irakianul Abu Bakr al-Baghdadi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Statul Islamic susţine că a ucis 11 creştini în Nigeria. Victimele ar fi bărbaţi „capturaţi în ultimele săptămâni“ în statul Borno, situat în nord-estul Nigeriei, transmite BBC.

Anunţul este făcut într-un filmuleţ de 56 de secunde realizat într-o zonă neidentificată încă şi difuzat de Amaq, agenţia de propagandă a Statului Islamic.

Potrivit organizaţiei, cei 11 creştini au fost ucişi pentru răzbunarea morţii lui Abu Bakr al-Baghdadi, care s-a autodetonat la 26 octombrie pentru a nu cădea în mâna trupelor speciale americane.

În Nigeria, Statul Islamic este reprezentantă de gruparea teroristă Boko Haram, care a jurat credinţă în 2015 şi a adoptat numele de Provincia Vest-Africană a Statului Islamic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările