Sfârşit de epocă în Israel. Premierul desemnat Benjamin Netanyahu renunţă să mai formeze guvernul

Sfârşit de epocă în Israel. Premierul desemnat Benjamin Netanyahu renunţă să mai formeze guvernul

Benjamin Netanyahu FOTO EPA-EFE

Benjamin Netanyahu, premierul desemnat al Israelului, l-a anunţat, luni, pe preşedintele Reuven Rivlin că îşi depune mandatul încredinţat pentru a forma un guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Imediat după ce am primit mandatul de a forma guvernul m-am străduit din răsputeri să formez un guvern de largă uniune naţională. Asta este ceea ce îşi doresc oamenii”, spune Netanyahu într-o postare video pe contul de Facebook, potrivit Haaretz.

Netanyahu a afirmat că eforturile sale de a-l aduce la masa negocierilor pe Benny Gantz, liderul alianţei de centru Albastru şi Alb, şi de a evita convocarea de noi alegeri generale au eşuat.

La scurt timp după acest anunţ, preşedintele Reuven Rivlin a declarat că îi va încredinţa lui Ganz sarcina de a forma o coaliţie de guvernare, acesta având la dispoziţie 28 de zile pentru a forma un guvern.

Anunţul premierului desemnat a surprins opinia publică din Israel, deoarece ar fi pentru prima dată în zece ani când un alt candidat în afara lui Netanyahu ar încerca să formeze guvernul.

Luna trecută, israelienii au fost chemaţi la urne pentru a doua oară anul acesta pentru un scrutin parlamentar anticipat. Netanyahu şi Gantz a fost aproape la egalitate la alegerile din septembrie, după ce rezultatele alegerilor din aprilie fuseseră aproape identice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările