Public astăzi prima parte a textului şi revin, mâine, cu continuarea.

În lume:

1. Sute de creştini au fost ucişi în Nigeria de jihadiştii Fulani la sfârşitul lunii iunie. Teroriştii musulmani au folosit macete şi arme de foc pentru a masacra cel puţin 200 de creştini, în doar două zile – conform Christian Today. Dintre aceştia, 120 de creştini au fost ucişi într-o ambuscadă, în timp ce se întorceau de la înmormântarea unei rude, conform pastorului nigerian Pam Chollom (link către o altă relatare aici).

Unele publicaţii occidentale îi numesc pe Fulani „păstori”, însă faptele acestora arată că vorbim, în fapt, despre indivizi înarmaţi care comit acte de terorism. Dede Laugesen, activist al organizaţiei Save the Persecuted Christians, o coaliţie naţională a liderilor creştini şi evrei care are ca scop creşterea gradul de conştientizare în America al persecuţiei creştinilor, a afirmat: „Cumva, Fulani au trecut în percepţia publică de la cel de-al patrulea cel mai criminal grup terorist, în 2015, la a fi numiţi simpli «păstori». De ce sunt «păstorii» înarmaţi cu AK47 şi cine îi înarmează?” Preşedintele nigerian Muhammadu Buhari aparţine, el însuşi, tribului Fulani.

În luna martie, jihadiştii Fulani au ucis alţi 225 de creştini, conform aceleiaşi publicaţii. Numărul estimat al fermierilor creştini ucişi de teroriştii Fulani până în prezent se ridică la 6000 de oameni, inclusiv femei şi copii. Nu am văzut ştirea menţionată mai nicăieri în presa românească şi nici în cea occidentală. O altă relatare a masacrului o găsim în cotidianul nigerian This Day.  

2. În acest timp, în Marea Britanie, preşedintele Camerei Comunelor din Regatul Unit, John Bercow, a declarat explicitdrepturile „persoanelor LGBTQ” trebuie să prevaleze faţă de libertatea religioasă (link-ul este către o publicaţie pro-LGBTQ). Bercow a susţinut agenda pro-LGBTQ în întregul său mandat, precum şi măsuri pentru a face obligatorie educaţia sexuală explicită pentru copii începând cu vârsta de şase ani şi diverse iniţiative pro-avort şi de incriminare a centrelor pentru criza de sarcină. Asta în condiţiile în care, în lumea occidentală, am văzut până acum cum organizaţii religioase pentru adopţie sunt obligate să se închidă deoarece refuză să plaseze copii în „familii” homosexuale, argumentând că orice copil are dreptul să fie crescut de o mamă şi de un tată; afaceri din industria căsătoriilor, cofetării şi chiar pizzerii sunt obligate să participe la „căsătorii” de acelaşi sex, sau să intre în faliment; funcţionari publici sunt trimişi la închisoare din cauză că credinţa lor creştină nu le permite să semneze un certificat de căsătorie între persoane de acelaşi sex; preoţi şi pastori sunt daţi în judecată şi trimişi la închisoare pentru citirea unor pasaje din Biblie; şi fondatori ai unor corporaţii high-tech, precum fostul CEO al Mozilla Brendan Eich, sunt linşaţi public şi obligaţi să demisioneze de la conducerea companiei pe care chiar ei au fondat-o pentru că au făcut o donaţie privată către o organizaţie ce sprijinea definiţei Căsătoriei naturale.

Două lucruri sunt extrem de surprinzătoare aici. Primul este acela că John Bercow se consideră un „conservator britanic”; al doilea este că, în numele „iubirii” şi al „toleranţei”, libertatea de exprimare şi libertatea religioasă sunt, practic, anihilate în unele ţări din lumea occidentală.

Ceea ce este mai îngrijorător este faptul că astfel de restrângeri ale libertăţii religioase vin, de cele mai multe ori, după ce, în etapa iniţială a obţinerii sprijinului publicului, susţinătorii drepturilor LGBTQ promit, cât cerul şi pământul că sferele libertăţii de exprimare şi celei religioase nu vor fi afectate.

Pe aceeaşi temă:

Creştinismul, cea mai persecutată religie – link aici
Tot ce NU ştiaţi despre originile şi faptele Revoluţiei sexuale –
link aici
Cofetarul din Colorado şi „soţul” necunoscut sau despre două decizii istorice –
link aici
Romeo şi Julieta – în afara legii? –
link aici
Despre moartea lui Alfie Evans –
link aici
Decizia OMS privind „incongruenţa de gen” în şapte întrebări –
link aici
Monetizarea urii – o afacere extrem de profitabilă. Cazul SPLC –
link aici
3,4 milioane de dolari amendă pentru SPLC; Facebook, Amazon, Google şi Twitter îi folosesc în continuare etichetele –
link aici
Strategia de educaţie parentală a Guvernului PSD: ideologie de Stat, sufocarea diversităţii şi imixtiune în viaţa privată a individului şi a familiei –
link aici
Răspuns dlui Radu Răileanu de la ActiveWatch: 6 informaţii false în 9 paragrafe de text – link aici
Europa, între raţiune şi propagandă. Ce s-a spus de fapt la conferinţa Platformei civice Împreună – link aici
Despre Căsătorie şi gândirea domnului Cioloş –
link aici
Trei lucruri cel puţin la fel de rele ca Ciuma Roşie. Şi o metodă de a le opri –
link aici
Karl Marx a avut dreptate? –
link aici
Mark Zuckerberg: „Silicon Valley e un loc extrem de înclinat către stânga” –
link aici
A făcut dl Vasile Bănescu afirmaţii rasiste, sexiste şi clasiste? –
link aici