Paşaportul de vaccinare. Care sunt ţările pro şi contra acestui certificat

Paşaportul de vaccinare. Care sunt ţările pro şi contra acestui certificat

FOTO Shutterstock

Paşaportul de vaccinare ar putea deveni în curând obligatoriu pentru toţi cei care doresc să călătorească în străinătate, iar ideea este agreată mai ales de ţările a căror economie depinde de turism. Există însă şi state europene care se opun certificatului Covid.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se pare că nu este decât o chestiune de timp până când certificatul Covid va deveni un act obligatoriu pentru călătoriile în anumite state europene.

Paşaportul de vaccinare. Ţările care ar putea implementa certificatul Covid

Ideea paşaportului de vaccinare a prins contur de multă vreme şi este agreată mai ales în ţările care se bazează foarte mult pe turism. Dar nu numai. Şi statele nordice cochetează cu ideea, scrie hotnews.

Grecia

Grecia s-a numărat printre primele state care au cerut ca această măsură să fie analizată şi cât mai repede adoptată. Asta s-a întâmplat chiar luna trecută, când oficialii greci au cerut Comisiei Europene să permită utilizarea „certificatelor de vaccinare” pentru călătorii în UE. În afară de asta, Grecia a semnat deja un acord cu Israelul pentru a le permite celor vaccinaţi deplasările între cele două ţări.

Spania

Spania, care este de asemenea dornică să primească din nou turişti, nu a lansat deocamdată un paşaport de vaccinare, dar ministrul de externe, Arancha Gonzales Laya, consideră că ar fi „un element foarte important pentru restabilirea în siguranţă a mobilităţii”.

Italia

Şi Italia consideră că un astfel de document ar putea deschide mai rapid calea către „activităţi normale”, aşa cum s-a exprimat oficialul responsabil de gestionarea urgenţei sanitare, Domenico Arcuri.

Află pe Click! ce alte ţări sunt pro certificat Covid şi ce ţări sunt împotriva implementării acestuia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările