Noul tip de coronavirus: Statele Unite îşi repatriază cetăţenii aflaţi în Wuhan. Mesajul lui Trump pentru Xi Jinping

Noul tip de coronavirus: Statele Unite îşi repatriază cetăţenii aflaţi în
Wuhan. Mesajul lui Trump pentru Xi Jinping

FOTO EPA-EFE

Statele Unite au închiriat un avion pentru a-şi evacua cetăţenii şi personalul diplomatic din Wuhan, locul descoperirii coronavirusului care a provocat moartea a 41 de persoane până acum, informează „Wall Street Journal“, preluat de Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circa 230 de persoane urmează să fie aduse din Wuhan în Statele Unite, potrivit surselor citate.

Operaţiunea a fost aprobată de Ministerul chinez de Externe şi alte autorităţi guvernamentale după mai multe zile de negocieri.

Totodată, Statele Unite intenţionează să îşi închidă temporar consulatul din Wuhan.

Şi Franţa va lua măsuri similare, după cum anunţă „South China Morning Post“.

Trump spune că apreciază transparenţa Chinei

Pe Twitter, preşedintele american Donald Trump a salutat modul în care China gestionează criza legată de coronavirusul 2019-nCoV.

„China acţionează foarte dur în lupta împotriva virusului. Statele Unite apreciază mult eforturile şi transparenţa lor. Totul se va termina cu bine“, a scris liderul de la Casa Albă.

„Mai ales din partea poporului american, vreau să-i mulţumesc preşedinrelui (chinez) Xi (Jinping)!“, a mai scris preşedintele Statelor Unite.

Autorităţile sanitare americane au confirmat vineri al doilea caz de coronavirus la Chicago. Este vorba despre o femeie în vârstă de 60 de ani care a fost luna trecută la Wuhan şi s-a întors în Statele Unite la 13 ianuarie. În Europa, Franţa este prima ţară care a înregistrat oficial cazuri de infestare cu noul tip de coronavirus, fiind vorba de trei persoane. China numără aproape 1.300 de cazuri de îmbolnăvire din cauza virusului 2019-nCoV.

Într-o declaraţie susţinută sâmbătă, preşedintele chinez Xi Jinping a recunoscut că situaţia este „gravă“ la el în ţară. Dar, a dat asigurări Xi, China este capabilă să câştige această luptă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: