Noul lider de la Phenian, „geniul geniilor„

Coreea de Nord l-a celebrat ieri pe noul său lider, Kim Jong Un, cu ocazia aniversării sale, difuzând un documentar în care fiul cel mic al lui Kim Jong-il, decedat în decembrie, este calificat drept „geniul geniilor“ în materie de strategie militară, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest film difuzat de televiziunea publică îl prezintă pe Kim Jong Un la comanda unui tanc şi dând ordine soldaţilor din forţele aeriene, terestre şi maritime.

„Respectatul tovarăş Kim Jong Un este perfect instruit în privinţa tuturor strategiilor militare şi demonstrează calităţi excelente de lider militar", afirmă comentariul care însoţeşte imaginile cu soldaţii care sar de bucurie la vederea lui. „Marele nostru general Kim Jong-il îl numea geniul geniilor în ştiinţa militară", continuă documentarul.

Kim Jong Un i-a succedat tatălui său, decedat la 17 decembrie din cauza unei crize cardiace, la vârsta de 69 de ani. Noul lider e născut la 8 ianuarie, dar Phenianul nu a precizat niciodată care este anul naşterii sale. Experţii care studiază această ţară estimează că are peste 25 de ani şi mai puţin de 30. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: