Noua Zeelandă a stabilit un prag de imunizare de 90% pentru redeschiderea ţării

Noua Zeelandă a stabilit un prag de imunizare de 90% pentru redeschiderea ţării

Jacinda Ardern, prim-ministrul Noii zeelande, a stabilit vineri un prag de imunizare anti-COVID de 90% cu schemă completă pentru a se redeschide ţara, anunţând astfel încheierea politicii sale de carantinare drastică.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Înainte spuneam că trebuie să rămânem acasă pentru a salva vieţi, acum trebuie să ne vaccinăm pentru a le salva”, a spus Jacinda Ardern, al cărei guvern a fost salutat de întreaga lume pentru modul în care a gestionat pandemia de COVID-19.

Autorităţile din Noua Zeelandă nu au precizat o dată pentru atingerea acestui obiectiv, dar au administart până acum două doze de vaccin la mai mult de 685 din populaţia ţintă, scrie EFE, potrivit Agerpres.

După atingerea acestui obiectiv, Noua Zeelandă va începe să aplice un nou sistem de tip „semafor”, în care verde înseamnă revenirea la normalitate, iar roşu situaţie de risc, pentru a reglementa redeschiderea activităţilor comerciale şi altor stabilimente.

Prim-ministrul a anunţat, totodată, că oraşul Auckland, cu peste 1,7 milioane de locuitori şi în lockdown de la jumătatea lunii august, va ieşi din perioada de restricţie când va atinge acest obiectiv de vaccinare.

Noua Zeelandă, care a raportat vineri 129 de noi contagieri locale, a înregistrat în total 5.300 de cazuri de COVID-19 (probabile şi confirmate) de la începerea pandemiei, dintre care 28 de decese şi peste 820 de cazuri active.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările