Moscova a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin, pentru a opri răspândirea variantei Delta

Moscova a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin, pentru a opri răspândirea variantei Delta

FOTO Arhiva

Din disperarea de a stopa valul de infectări cu varianta Delta, Moscova a început de la 1 iulie administrarea celei de-a treia doze a vaccinului împotriva Covid-19. Serul va fi administrat cetăţenilor vaccinaţi în urmă cu cel puţin 6 luni, potrivit Reuters.

Ministrul de resort recunoaşte că este o măsură de urgenţă, deoarece numărul de cazuri din Rusia este în creştere bruscă, iar rata de vaccinare rămâne scăzută, în ciuda faptului că autorităţile au decis ca vaccinarea să fie obligatorie pentru angajaţii din domeniul serviciilor publice.
Rusia a raportat joi, 1 iulie, 23.543 de noi cazuri de COVID şi 672 de decese, cele mai mare cifre zilnice de până acum. Dintre acestea, 7.597 de noi infectări au fost înregistrate în Moscova, iar majoritatea sunt cu varianta Delta.
Astfe, din cauza infecţiilor în creştere, locuitorii Moscovei vor primi de joi şi cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid. Serul va fi administrat cetăţenilor vaccinaţi în urmă cu mai mult de 6 luni.
Deşi are 4 vaccinuri producţie proprie, ţara a reuşit până acum să imunizeze doar 16% din populaţie.
Autorităţile recomandă administrarea unei a treia doze de ser la fiecare 6 luni până în momentul în care cel puţin 60% din populaţia adultă este vaccinată.
Companiile Pfizer şi Moderna au lansat de luni bune ipoteza necesităţii unei aşa-numite booster shot, o doză suplimentară de vaccin, care ar spori simţitor răspunsul imun al organismului la coronavirus. Însă experţii nu au demonstrat încă eficienţa acesteia.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările