Mii de oameni au fost evacuaţi după ce ciclonul tropical Shaheen a lovit coasta Omanului FOTO

Mii de oameni au fost evacuaţi după ce ciclonul tropical Shaheen a lovit coasta Omanului FOTO

Ciclonul tropical Shaneen a lovit Omanul. FOTO AFP

Mii de persoane au fost evacuate din mai multe zone şi trei persoane, printre care şi un copil au murit după ce ciclonul tropical Shaheen a lovit coasta Omanului. Activitatea aeroportului din capitala Muscat a fost oprită, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Ciclonul Shaheen a curmat viaţa a unui copil şi a doi muncitori asiatici au fost ucişi după ce un deal s-a surpat peste barăcile lor dintr-o zonă industrială, din cauza furtunii. De asemenea, o altă persoană este dată dispărută, transmite Digi24.

Centrul furtunii se afla la aproximativ 60 de kilometri de Muscat şi este însoţit de intensificări ale vântului de peste 120 km/h, conform unui comunicat al autorităţilor.

Conform meteorologilor, centrul furtunii va ajunge deasupra uscatului în cursul serii, aducând vânturi puternice şi un volum mare de precipitaţii.

Comitetul naţional pentru situaţii de urgenţă a anunţat că va fi întreruptă furnizarea de energie electrică la al-Qurm, la est de capitală, pentru a evita producerea unor accidente. Peste 2.700 de persoane au fost mutate din calea furtunii şi plasate în adăposturi de urgenţă.

Majoritatea populaţiei de 5 milioane din Oman trăieşte în şi în jurul capitalei Muscat. Străzile capitalei sunt deschise doar pentru circulaţia vehiculelor pentru intervenţii de urgenţă, până la trecerea furtunii.

FOTO AFP

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO AFP
  • FOTO AFP
  • FOTO AFP
  • FOTO AFP
  • FOTO AFP
  • FOTO AFP
  • FOTO AFP
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările