Mexic: O doctoriţă, diagnosticată cu encefalomielită după ce a primit vaccinul Pfizer-BioNTech

Mexic: O doctoriţă, diagnosticată cu encefalomielită după ce a primit vaccinul Pfizer-BioNTech

Autorităţile mexicane au declarat că studiază cazul unei doctoriţe în vârstă de 32 de ani, cu antecedente alergice, care a fost internată în spital după ce a primit vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doctoriţa, al cărei nume nu a fost dat publicităţii, a fost internată în unitatea de terapie intensivă a unui spital public din statul nordic Nuevo Leon după ce a suferit convulsii, dificultăţi de respiraţie şi o erupţie pe piele la jumătate de oră după administrarea vaccinului. Ea a fost vaccinată săptămâna aceasta.
 
"Diagnosticul iniţial este encefalomielită", a declarat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat publicat vineri seara.
 
Encefalomielita este o inflamaţie a creierului şi a măduvei spinării.
 
Ministerul a adăugat că nu există dovezi din studiile clinice că cineva a dezvoltat o inflamaţie a creierului după administrarea vaccinului.
 
Femeia are antecedente de reacţii alergice la medicamente precum trimetoprim cu sulfametoxazol, un antibiotic ce combate infecţiile urinare, a relevat Ministerul Sănătăţii.
 
Pfizer şi BioNTech nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii, notează EFE, preluată de agerpres.ro.
 
Peste 126.500 de persoane au murit din cauza COVID-19 în Mexic şi 1,4 milioane s-au infectat.
 
Prima serie de vaccinuri anti-COVID-19 a fost distribuită în Mexic din 24 decembrie, destinate exclusiv angajaţilor din domeniul sănătăţii.
 
Ţara are contracte de pre-cumpărare pentru 34,4 milioane de doze de la Pfizer (SUA), 77,4 milioane de la compania britanică AstraZeneca, 35 de milioane de la compania chineză CanSino şi 34,4 milioane de la platforma Covax a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) .
 
Preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, a promis că va vaccina tot personalul sanitar împotriva COVID-19 până la sfârşitul lunii ianuarie şi "cea mai mare parte" a populaţiei sale vulnerabile până în aprilie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările