Kenya: Majoritatea ostaticilor ai atacului de la Nairobi au fost salvaţi

Kenya: Majoritatea ostaticilor ai atacului de la Nairobi au fost salvaţi

Atacul s-a soldat cu 68 de morţi FOTO Reuters

Majoritatea ostaticilor deţinuţi de un comando islamist în centrul comercial Westgate din Nairobi au fost salvaţi, a anunţat duminică noapte armata kenyană, adăugând că forţele de securitate au recăpătat controlul celei mai mari părţi a clădirii.

Ştiri pe aceeaşi temă


„Majoritatea ostaticilor au fost salvaţi şi forţele de securitate au recăpătat controlul” aproape în întreaga clădire, a declarat armata Kenyei pe Twitter.

Toate eforturile sunt în curs pentru a încheia rapid acest caz”, a adăugat ea, citată de AFP.

La douăzeci de minute după difuzarea acestor mesaje pe Twitter, jurnaliştii prezenţi la un post de ajutor înfiinţat în apropierea centrului comercial pentru a trata răniţii nu au văzut însă sosind acolo niciun ostatic.

Atacul asupra acestui mall, revendicat de insurgenţii islamişti somalezi shebab şi în curs de desfăşurare de sâmbătă, a făcut cel puţin 68 de morţi, potrivit Crucii Roşii kenyene.

Forţele de ordine kenyene au lansat duminică seară un asalt împotriva comandoului, care deţine un număr nespecificat de ostatici.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările