Jasmine Harrison a devenit cea mai tânără femeie care traversează Oceanul Atlantic vâslind singură

Jasmine Harrison a devenit cea mai tânără femeie care traversează Oceanul Atlantic vâslind singură

Foto: Atlantic Campaigns

Britanica Jasmine Harrison a stabilit un record extraordinar, devenind la numai 21 de ani cea mai tânără femeie care traversează de una singură, vâslind, Oceanul Atlantic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Harrison a realizat o călătorie de 4800 de kilometri din Spania până în Antigua, parte din 2020 Talisker Whisky Atlantic Challenge, o competiţie organizată de Atlantic Campaigns. Organizatorii au anunţat astfel că Harrison este cea mai tânără femeie care reuşeşte să completeze drumul uriaş, făcând-o într-un timp de 70 de zile, 3 ore şi 48 de minute, arată CNN.

De-a lungul drumului său a fost „aproape de o coliziune cu o navă de foraj, s-a răsturnat de două ori şi a mâncat foarte mult unt de arahide şi Nutella”, aşa cum chiar contul oficial al lui Harrison a scris pe Twitter.

Britanica este originară din Thirsk, North Yorkshire şi a scris pe site-ul său că a fost inspirată să participe la această provocare atunci când a observat finalul cursei din 2018, în timp ce preda un curs de înot în Caraibe.

„Nu doar să mă uit la acea cursă m-a inspirat, dar şi o discuţie pe care am purtat-o cu un membru al familiei unui băiat care a terminat acea cursă şi mi-a spus cât de uimitor este ceea ce a făcut. Nu m-am gândit că nu există nicio şansă să reuşesc şi eu aşa ceva, ci mai mult mi-am pus întrebarea: de ce nu?” a scris Harrison, care specifică şi că speră să „îi inspire pe tineri să realizeze că este în regulă să încerci lucruri de unul singur”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările