Iranienii suspendă adunările religioase din oraşul Qom din cauza coronavirusului

Iranienii suspendă adunările religioase din oraşul Qom din cauza coronavirusului

Adunările religioase au fost suspendate

Oficiali iranieni din domeniul sănătăţii au cerut ca adunările religioase din Qom să fie suspendate, după ce alte două persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus în oraşul sfânt în care doi oameni au murit de această boală în această săptămână, a relatat joi agenţia ISNA, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

În total, alţi trei oameni au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului iranian al Sănătăţii.

”Două persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19 în Qom şi o persoană în Arak, aducând numărul total al cazurilor confirmate în Iran la cinci” a afirmat purtătorul de cuvânt Kianush Jahanpur pe Twitter.

Jahanpur a spus că toţi pacienţii sunt iranieni, iar o persoană din oraşul Arak din centrul ţării este un medic din Qom.

Niciuna dintre persoanele diagnosticate cu coronavirus nu au călătorit în China şi nu au intrat în contact direct cu o persoană care a călătorit în China, a spus Mohammad Mehdi Gouya, şeful centrului pentru gestionarea bolilor contagioase din cadrul Ministerului Sănătăţii, potrivit agenţiei de presă IRIB.

Ministerul Sănătăţii investighează situaţia, a mai spus acesta.

Vineri în Iran au loc alegeri parlamentare.

Iraqi Airways a suspendat zborurile în Iran, ca măsură de protecţie faţă de epidemia de coronavirus, a relatat joi agenţia de presă irakiană de stat. Irakul a interzis recerea graniţei de către cetăţeni iranieni, de teama coronavirusului.

Kuwait Airways a suspendat  de joi toate zborurile spre Iran, la recomandarea Ministerului Sănătăţii din Kuweit, de teama epidemiei de coronavirus din această ţară.

Epidemia declanşată în China a provocat moartea a peste 2.100 de oameni în această ţară. Noile cercetări arată că virusul este mai contagios decât s-a crezut iniţial, informaţie care amplifică îngrijorarea internaţională referitoare la epidemie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările