Irakul oferă Libanului un ajutor format din carburant şi grâu, în urma exploziei de la Beirut

Irakul oferă Libanului un ajutor format din carburant şi grâu, în urma exploziei de la Beirut

Explozia devastatoare de la un depozit din portul Beirutului a provocat moartea a cel puţin 135 de oameni şi rănirea a peste 5.000.  FOTO EPA-EFE

O delegaţie irakiană condusă de ministrul irakian al Petrolului s-a întâlnit miercuri cu premierul libanez Hassan Diab şi l-a informat că Bagdadul va furniza Beirutului un ajutor format din carburant, în urma exploziei catastrofale din 4 august, potrivit unui comunicat al guvernului libanez, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Presa libaneză a relatat totodată că vineri va sosi din Irak şi o cantitate de grâu, tot sub formă de ajutor, deoarece explozia a produs un deficit de grâu în capitala din Liban, potrivit guvernatorului.
 
Între timp, echipele de salvare au scos miercuri corpuri de sub dărâmăturile clădirilor prăbuşite şi au căutat supravieţuitori.
 
Explozia devastatoare de la un depozit din portul Beirutului a provocat moartea a cel puţin 135 de oameni şi rănirea a peste 5.000.
 
Ministrul Sănătăţii, Hamad Hassan, a spus că până la 250.000 de oameni au rămas fără locuinţe din cauza exploziei care a distrus faţade ale clădirilor, a aruncat mobila în stradă şi a spart ferestrele pe o rază de mai mulţi kilometri.
 
Hassan a spus că zeci de oameni sunt încă dispăruţi. Premierul Hassan Diab a declarat trei zile de doliu naţional.
 
Preşedinele libanez Michel Aoun a spus că 2.750 de tone de nitrat de amoniu, substanţă inclusă în fertilizatori şi în fabricarea bombelor, au fost depozitate timp de şase ani în port, fără nicio măsură de siguranţă, după ce au fost confiscate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările