Irak: Al-Qaeda revendică noile atentate

Irak: Al-Qaeda
revendică noile atentate

Grupările teroriste anunţă că nu vor înceta atentatele contra şiiţilor. FOTO: Reuters

O grupare teroristă afiliată organizaţiei Al-Qaeda a revendicat duminică, într-un comunicat postat pe site-uri jihadiste, valul de atacuri care dus la moartea a 70 de persoane în Irak, în timpul celebrării sfârşitului de Ramadan, potrivit AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Statul Islamic în Irak şi Levant s-a mobilizat în Bagdad, în provinciile din sud şi alte regiuni pentru a trimite un mesaj de descurajare în a treia zi a Eid al-Fitr”, ca răspuns la operaţiunile forţelor de securitate irakiene, a declarat grupul terorist, citat de AFP.

Şiiţi nu vor cunoaşte liniştea, nici ziua, nici noapte, nici în ziua de Eid sau în oricare alta”, au adăugat reprezentanţii Statului Islamic în Irak şi Levant, în comunicatul trimis.

Luna Ramadanului a fost marcată de multe evenimente violente. Mai mult de 800 de persoane au fost ucise în atacuri ale grupărilor teroriste, potrivit unui bilanţ realizat de AFP.

Reprezentanţii Naţiunilor Unite, de asemenea, înaintează cifra de 1.000 de persoane ucise în iulie, luna cu gradul cel mai ridicat victimelor. În luna Ramadanului are loc, de obicei, intensificarea acţiunilor violente, dar în acest an, potrivit experţilor, gradul criminalităţii şi atacurilor a fost cel mai ridicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările