Guvernul de la Tripoli deschide o anchetă după informaţiile referitoare la cazurile de sclavie cu migranţi VIDEO

Guvernul de la Tripoli deschide o anchetă după informaţiile referitoare la cazurile de sclavie cu migranţi VIDEO

Migranţi salvaţi în apropiere de coastele Libiei Foto: EPA

Guvernul libian de uniune naţională (GNA) a anunţat duminică deschiderea unei anchete cu privire la cazurile de sclavie din apropierea capitalei libiene, ca urmare a unui documentar-şoc difuzat săptămâna aceasta de postul de televiziune CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu puţin înainte, vicepremierul Ahmed Metig publicase un comunicat pe Facebook prin care îşi exprimase „nemulţumirea“ ca urmare a unor documentare cu privire la „reapariţia comerţului cu sclavi într-o suburbie din Tripoli“, relevă France-Presse, preluată de dhnet.be.
 
El afirmase, totodată, că va însărcina „o comisie să ancheteze aceste informaţii din presă pentru a-i aresta şi deferi justiţiei pe vinovaţi“.
 
Un recent reportaj al CNN a arătat cum sunt vânduţi migraţi la licitaţie în Libia. 
 
Materialul, care a fost distribuit pe reţelele de socializare, a stârnit o emoţie puternică, provocând reacţii de indignare în Africa, dar şi la Organizaţia Naţiunilor Unite. 
 
În imagini, surprinse cu telefonul mobil, apar doi bărbaţi tineri, iar pe fundal se aude o voce care îi scoate la licitaţie pe „băieţii mari şi puternici“ pentru a lucra în agricultură. Preţul: 400 de dolari fiecare.
 
Sâmbătă, aproximativ o mie de persoane au manifestat la Paris pentru a denunţa cazurile de sclavagism din Libia.
 
După căderea regimului Muammar al-Gaddafi, în 2011, traficanţii au profitat de vidul de securitate din Libia, atrăgând în capcană mii de persoane aflate în căutarea unei vieţi mai bune. Contrabandiştii le promiteau oamenilor că îi vor ajuta să ajungă în Italia, aflată la circa 300 de kilometri de coastele libiene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările