Complot al lui Gaddafi, dejucat de serviciile secrete britanice

Un complot al regimului lui Muammar Gaddafi de a comite atacuri sinucigaşe împotriva conducerii rebelilor din Libia şi a unor oficiali britanici şi occidentali a fost dejucat de serviciile secrete din Marea Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre ţinte se numărau consilieri militari britanici trimişi la Benghazi să îi ajute pe combatanţii revoluţionari implicaţi în lupta împotriva regimului libian, potrivit cotidianului „The Independent". Echipa britanică de la Benghazi era condusă de colonelul Nick Kitson, un veteran al războiului din Afganistan, cu multe medalii şi implicat în stabilirea legăturii cu NATO.

Ministrul britanic de Externe William Hague a dezvăluit miercuri că MI6 (serviciile de informaţii externe) şi GCHQ (centrul de spionaj al Guvernului) au descoperit un plan de asasinare a liderilor Consiliului Naţional de Tranziţie şi a unor aliaţi străini ai acestora. Hague a declarat că agenţiile au jucat un rol în înlăturarea de la putere a regimului Gaddafi.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate, operaţiunea era sub comanda personală a lui Abdullah Senussi, cumnatul colonelului Gaddafi şi şeful serviciilor de informaţii ale regimului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările