BBC: Telespectatorii din Rusia văd doar versiunea Kremlinului despre evenimentele care au avut loc în ultimele 100 de zile în Ucraina

BBC: Telespectatorii din Rusia văd doar versiunea Kremlinului despre evenimentele care au avut loc în ultimele 100 de zile în Ucraina

FOTO Profimedia

BBC a realizat o analiză care relevă cum s-a modificat în presa rusească acoperirea evenimentelor care au avut loc în Ucraina de la 24 februarie.

Datele arată că telespectatorii văd doar versiunea Kremlinului, iar emisiunile stridente spun în mod repetat că Rusia se confruntă cu un al Treilea Război Mondial cu Occidentul, relatează news.ro. 

”Telespectatorii din Rusia văd doar versiunea Kremlinului despre evenimentele din Ucraina. La începutul invaziei, nici măcar nu li s-a spus că este vorba de un război”, transmite BBC.  

Dacă la începutul războiului provocat de conducerea de la Moscova, cetăţenii ruşi nici nu ştiau că e vorba de un război, între timp narativul s-a modificat, iar emisiunile de televiziune transmit faptul că Moscova se confruntă cu un al Treilea Război Mondial cu Occidentul.

BBC a realizat şi o monitorizare despre cum au fost relatate cele 100 de zile de conflict de către televiziunile ruse.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările