Autorităţile egiptene au început lărgirea şi adâncirea Canalului Suez

Autorităţile egiptene au început lărgirea şi adâncirea Canalului Suez

Canalul Suez FOTO EPA-EFE

Autorităţile egiptene au lansat planul de lărgire şi adâncire a Canalului Suez, o arteră maritimă crucială pentru comerţul internaţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

La o lună şi jumătate de la eliberarea Canalului Suez, blocat timp de o săptămână la sfârşitul lui martie de către nava Ever Given, autorităţile egiptene au anunţat începerea lucrărilor de lărgire şi extindere a acestei artere maritime care înlesneşte comerţul mondial.

Autoritatea Canalului Suez prevede lărgirea cu 40 de metri şi adâncirea cu trei metri a unei zone întinse pe 34,5 kilometri din totalul de 193 km ai arterei.

Lucrările au fost lansate marţi şi sunt prevăzute să dureze doi ani.

Nava Ever Given, aflată la originea incidentului care a afectat comerţul mondial la sfârşitul lui martie, este sechestrată de autorităţile egiptene, care cer despăgubiri uriaşe în schimbul eliberării ei.

„Nava va rămâne aici până la finalizarea investigaţiilor şi până la plata despăgubirilor”, a declarat luna trecută Osama Rabie, şeful Autorităţii Canalului Suez.

Autorităţile egiptene au cerut iniţial o despăgubire de un miliard de dolari, după au scăzut apoi pretenţiile la 600 de milioane de dolari. Totuşi, asiguratorul navei refuză să facă plata, considerând-o prea mare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările