Abu Dhabi: Scanere foarte avansate pentru detectarea înfecţiei cu Covid-19, la intrare în capitala Emiratelor Arabe Unite

Abu Dhabi: Scanere foarte avansate pentru detectarea înfecţiei cu Covid-19, la intrare
în capitala Emiratelor Arabe Unite

Autorităţile din Abu Dhabi vor da în folosinţă scanere „de ultimă generaţie” pentru detectarea Covid-19, într-un poriect pilot care se adaugă măsurilor de precauţie deja puse în practică, potrivit Comitetului pentru Situaţii de urgenţă, Criză şi Dezastre din capitala Emiratelor Arabe Unite

Tehnologia utilizată analizează potenţialele infecţii cu Covid-19 şi oferă rezultate imediate. Scannerele sunt acţionate de la distanţă şi sunt eficiente pentru screening-ul în masă, cum ar fi la intrarea în locaţii publice, conform khaleejtimes.com.

Dacă scanerul identifică o persoană ca neinfectată, i se permite să intre. Dacă scanerul devine roşu, adică identifică o persoană ca fiind potenţial infectată, aceasta trebuie să efectueze un test PCR în termen de 24 de ore. Toate testele PCR legate de rezultatele roşii sunt gratuite.

Pentru început, scanerele vor fi folosite la punctele de intrare în Emirat.

Proiectul pilot este în conformitate cu strategia pe patru axe autorităţilor din Abu Dhabi,  privind combaterea Covid-19, care sunt vaccinarea, urmărirea activă a contactelor, acces în siguranţă şi adoptarea măsurilor preventive.

Este „o parte a eforturilor de îmbunătăţire a protecţiei sănătăţii şi siguranţei publice prin utilizarea celei mai avansate tehnologii”, a informat Comitetul pentru Situaţii de urgenţă, Criză şi Dezastre.

Începând cu 10 iunie, autorităţile sanitare au lansat, de asemenea, un screening PCR complet şi intens, care vizează zonele dens populate din Musaffah. Între timp, testele proactive continuă şi în alte părţi ale emiratului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările