11 nou-născuţi au murit într-un incendiu izbucnit într-un spital din Senegal

11 nou-născuţi au murit într-un incendiu izbucnit într-un spital din Senegal

Macky Sall, preşedintele Senegalului Foto AFP

Unsprezece nou-născuţi au murit într-un incendiu izbucnit într-un spital din oraşul Tivaouane, situat în vestul Senegalului, a anunţat, miercuri seară preşedintele ţării, potrivit AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu puţin înainte de miezul nopţii în Senegal, Macky Sall a anunţat pe Twitter că 11 nou-născuţi au murit în incendiu. 

„Tocmai am aflat cu durere şi consternare despre moartea a 11 nou-născuţi în incendiul de la departamentul de neonatologie al spitalului public”, a scris el pe Twitter.  

„Mamelor lor şi familiilor lor, le exprim cele mai profunde condoleanţe”, a adăugat Sall. 

 Tragedia a avut loc la spitalul Mame Abdou Aziz Sy Dabakh din centrul de transport din Tivaouane şi a fost cauzată de „un scurtcircuit”, potrivit politicianului senegalez Diop Sy. 

„Focul s-a răspândit foarte repede”, a spus el.  

Primarul oraşului, Demba Diop, a declarat că "trei bebeluşi au fost salvaţi". 

Potrivit presei locale, spitalul Mame Abdou Aziz Sy Dabakh a fost inaugurat recent.  

Un incident similar a avut loc în oraşul Linguere, din nordul ţării, la sfârşitul lunii aprilie, când un incendiu a izbucnit la un spital şi patru nou-născuţi au fost ucişi. Primarul acelui oraş a invocat o defecţiune electrică la o unitate de aer condiţionat din maternitate.

Dezastrul de miercuri vine la peste o lună după ce naţiunea a fost zguduită de vestea morţii unei femei însărcinate care a aşteptat în zadar o operaţie cezariană.  

Moartea ei a provocat un val de indignare în întreaga ţară cu privire la starea dezastruoasă a sistemului public de sănătate din Senegal.  

Trei moaşe au fost condamnate, la 11 mai, de către Înalta Curte din Louga la şase luni de închisoare cu suspendare pentru "omisiunea de a asista o persoană în pericol" în legătură cu cazul ei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările