Zelenski spune că 156 de civili au fost evacuaţi din oţelăria Azovstal din Mariupol şi sunt acum la Zaporojie

Zelenski spune că 156 de civili au fost evacuaţi din oţelăria Azovstal din Mariupol şi sunt acum la Zaporojie

foto epa efe

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat marţi seară, că cei 156 de civili evacuaţi din fabrica Azovstal din Mariupol au ajuns la Zaporojie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zelenski a deschis discursul de marţi seară cu un mesaj în care a vorbit despre operaţiunea de evacuare a civililor din oţelăria Azovstal, pe care o organizează de foarte multă vreme. Acesta a spus că au fost necesare multe eforturi şi negocieri îndelungate pentru a putea evacua 156 de femei şi copii. 

Cei 156 de civili sunt acum la Zaporojie. Aceştia au stat timp de două luni în adăposturile din Mariupol. Zelenski afirmă că unul dintre copii are doar 6 luni, dintre care două petrecute în subtern, ferit de bombardamente, relatează news.ro.

“În sfârşit avem primul rezultat al operaţiunii noastre de evacuare din oţelăria Azovstal din Mariupol, pe care o organizăm de mult timp. Au fost necesare multe eforturi, negocieri îndelungate şi diverse medieri. Astăzi, 156 de oameni au sosit în Zaporojie. Femei şi copii. Au fost în adăposturi peste două luni. Imaginaţi-vă! De exemplu, un copil are şase luni, din care două le-a petrecut în subteran, ferindu-se de bombardamente. În sfârşit aceşti oameni sunt total în siguranţă. Ei vor primi ajutor”, a comunicat preşedintele ucrainean. 

Zelenski le-a mulţumit celor care au ajutat la salvarea oamenilor din Mariupol şi a menţionat că eforturile continuă pentru ca toţi cei rămaşi blocaţi în Mariupol să fie evacuaţi. Operaţiunea de evacuare este dificilă din cauza bombardamentelor ruseşti care nu se opresc deşi ruşii anunţă aproape zilnic că pun la dispoziţie coridoare umanitare de evacuare a civililor. 

“Este dificil. Însă avem nevoie de toţi cei care stau acolo: civili şi militari. Nu a existat vreo zi în care să nu vorbim despre această problemă, în care oamenii noştri nu au încercat să o rezolve. Da, am reuşit să obţinem o încetare a focului de aproape trei zile ca să funcţioneze coridorul umanitar”, a mai spus Zelenski. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările