VIDEO După episoadele de tremurat, Angela Merkel a stat pe scaun la ceremonia de primire a premierului danez

VIDEO După episoadele de tremurat, Angela Merkel a stat pe scaun la ceremonia de primire a premierului danez

Premierul finlandez Mette Frederiksen, alături de cancelarul german Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a încălcat protocolul şi a stat jos la ceremonia de primire a premierului danez, Mette Frederiksen, la o zi după ce a fost surprinsă tremurând la ceremonia de primire a premierului finlandez, al treilea astfel de incident din ultimele săptămâni, informează Reuters.

Frederiksen a stat lângă Merkel pentru ca apoi ele să meargă spre cancelarie. Merkel, fără să tremure, a zâmbit larg.
 
După ce s-a întâlnit cu premierul finlandez Antti Rinne miercuri, Merkel a declarat că „gestionează” aceste incidente care au început în iunie însă a insistat că se simte bine şi că „aşa cum au apărut într-o zi, aşa vor dispărea”.
 
Cancelarul, în vârstă de 64 de ani, nu are un istoric de probleme de sănătate, ea începându-şi primul mandat în 2005. Nu a existat o explicaţie oficială oferită de cancelarie pentru tremurat.
 
Merkel este recunoscută pentru dedicarea sa şi pentru faptul că de obicei rămâne printre ultimii politicieni la summit-urile UE, având o abilitate ieşită din comun de a se concentra pe detaliile unor discuţii complexe.
 
În noiembrie 2016 după ce a anunţat că doreşte un nou mandat de cancelar, Merkel a declarat: „Este o decizie nu doar pentru campania electorală, ci pentru următorii patru ani, dacă sănătatea îmi va permite”.
 
Actualul mandat al lui Merkel se încheie în 2021. Ea a anunţat că se va retrage din viaţa politică după terminarea acestuia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: