Un miliardar care a făcut avere în industria filmelor pentru adulţi vrea să înfrunte partidul premierului Viktor Orban

Un miliardar care a făcut avere în industria filmelor pentru adulţi vrea să înfrunte partidul premierului Viktor Orban

Magnatul maghiar Gyorgy Gattyan FOTO captură You Tube

Un magnat care a făcut avere pe baza unei platforme de streaming de conţinut pentru adulţi plănuieşte să-l înfrunte pe premierul maghiar Viktor Orban la alegerile parlamentare de anul viitor, relatează Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gyorgy Gattyan şi-a anunţat planurile de pune bazele unei mişcări de opoziţie faţă de Viktor Orban într-o serie de clipuri de campanie pe Facebook, anunţând că se va folosi de expertiza sa în domeniul IT pentru a „angaja” candidaţi pentru fiecare dintre cele 106 circumscripţii electorale din Ungaria, înainte de alegerile din aprilie.
 
Omul de afaceri în vârstă de 51 de ani şi unul dintre cei mai bogaţi din Ungaria deţine Docler Holding, o companie cu investiţii diversificate de la imobiliare la IT. În campania sa, Gyorgy Gattyan promite proiecte de transformare digitală a asistenţei medicale, educaţiei şi guvernului.
 
Însă o o campanie parlamentară independentă poate complica tentativa opoziţiei de a pune capăt guvernării lui Orban după mai bine de un deceniu, în condiţiile în care un grup fragmentat de partide a reuşit abia anul acesta să se unească împotriva administraţiei lui Orban, o sursă constantă de conflict pentru Uniunea Europeană.
 
Peter Marki-Zay, candidatul comun la funcţia de prim-ministru al opoziţiei, ales în alegerile primare luna trecută, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la potenţiala intrare a lui Gattyan în teren împotriva partidului de guvernământ Fidesz al lui Orban. „Putem depăşi partidul Fidesz doar cu colaborarea deplină a opoziţiei. Orice acţiune care are ca scop dezbinarea opoziţiei serveşte intereselor Fidesz”.
 
Acesta şi-a manifestat intenţia de a crea un partid suficient de puternic să fie un adversar în alegeri şi să provoace rupură cu trecutul.
 
„Sunt şanse chiar să câştigăm”, a spus el.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările