Un bărbat a fost arestat după ce a intrat ilegal în Parlamentul britanic

Un bărbat a fost arestat după ce a intrat ilegal în Parlamentul britanic

FOTO: Shutterstock

Un bărbat a fost arestat după ce poliţia britanică l-a acuzat că a pătruns în incinta Parlamentului de la Londra, aceasta fiind o alertă de securitate care intervine într-un context delicat în Regatul Unit, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Un bărbat a fost arestat şi plasat în arest la Carriage Gate, fiind suspectat de intruziune într-un sit protejat”, a anunţat poliţia din Londra într-un comunicat, subliniind că faptele nu sunt considerate de natură „teroristă”, potrivit Agerpres. 

Acest incident survine după două atacuri considerate teroriste de poliţie: explozia la jumătatea lui noiembrie a unui taxi la Liverpool, în care atacatorul a murit, şi uciderea deputatului David Amess, înjunghiat mortal în octombrie în cadrul unei întâlniri cu alegătorii din circumscripţie.

Nivelul de ameninţare teroristă a fost ridicat la „grav” după atacul de la Liverpool, al patrulea din cinci.

Incidentul produs miercuri s-a derulat în acelaşi loc unde, în 2017, un poliţist a fost înjunghiat mortal de un britanic de 52 de ani convertit la islam şi cunoscut poliţiei, care tocmai lovise pietoni cu maşina pe podul Westminster.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările