Un băiat de 8 ani din Germania, care a fost dat dispărut, a fost găsit în viaţă după mai bine de o săptămână petrecută într-un sistem de canalizare

Un băiat de 8 ani din Germania, care a fost dat dispărut, a fost găsit în viaţă după mai bine de o săptămână petrecută într-un sistem de canalizare

Foto Shutterstock

Un băiat de 8 ani a fost găsit în viaţă într-un canal, la opt zile după ce a dispărut din oraşul Oldenburg, din nord-vestul Germaniei. Băiatul, identificat de autorităţi ca Joe, a fost dat dispărut în după-amiaza zilei de 17 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joe a fost în cele din urmă salvat din sistemul de canalizare după ce un trecător din zonă  a auzit sâmbătă dimineaţă zgomote venind de la o gură de canalizare şi a alertat autorităţile, a precizat marţi, într-un comunicat, departamentul de poliţie din Oldenburg-Stadt / Ammerland, potrivit CNN. 

Joe a fost găsit foarte aproape adresa sa de domiciliu şi a fost dus la un spital din apropiere, unde a fost tratat de hipotermie şi deshidratare.

Poliţia a declarat că nu crede că altcineva a fost implicat în incident.

Un raport iniţial al poliţiei îl descria pe Joe ca având dificultăţi la învăţătură. În timp ce căutările erau în curs de desfăşurare, aceştia au spus că el ar putea interpreta situaţia ca fiind un joc şi să continue să se ascundă.

Numele de familie al lui Joe nu a fost făcut public, în conformitate cu legile de confidenţialitate din Germania.

Imediat după ce l-au salvat, anchetatorii au început să cerceteze sistemul de drenaj pentru a găsi indicii despre cum a dispărut.

Autorităţile au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, Joe s-a urcat într-o conductă de scurgere din beton în timp ce se juca, iar apoi s-a târât în sistemul de canalizare printr-un canal şi s-a pierdut după câţiva metri.

Anchetatorii au declarat că, între intrarea în sistemul de scurgere şi locul în care a fost găsit Joe, există puţuri de vizitare a canalizării şi joncţiuni la intervale regulate unde acesta a putut să se ridice în picioare.

Într-o primă declaraţie, Joe a spus poliţiei că a devenit din ce în ce mai dezorientat în timp ce era blocat în canalizare şi că nu a reuşit să găsească ieşirea.

„Suntem doarte fericiţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Stephan Klatte, potrivit N-TV, afiliat CNN.

„Am avut noroc. Bineînţeles, exista posibilitatea să nu găsim copilul acolo. Posibil - dacă nu ar fi scos niciun sunet sau dacă aceste zgomote nu s-ar fi auzit, atunci poate că nu l-am fi găsit deloc acolo”, a adăugat Klatte. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările