UE avertizează Bulgaria să oprească activităţile de construcţie a gazoductului South Stream

UE avertizează Bulgaria să oprească activităţile de construcţie a gazoductului South Stream

Comisia Europeană a avertizat încă o dată marţi Bulgaria să oprească activităţile de construcţie a gazoductului South Stream, existând probleme de respectare a reglementărilor în domeniul concurenţei şi cel al achiziţiilor publice care au dus la declanşarea unei proceduri de infringement.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisia Europeană reclamă în primul rând faptul că South Stream Bulgaria a fost însărcinată cu proiectarea, finanţarea, construcţia şi operarea conductei fără vreo procedură care să permită concurenţa şi transparenţa, a declarat marţi Chantal Hughes, purtător de cuvânt al comisarului european pentru Piaţa Internă şi Servicii, Michel Barnier, la postul public de radio al Bulgariei, relatează Novinite, preluat de Mediafax. 
 
Un alt motiv de îngrijorare îl reprezintă acordurile cu subcontractorii, care avantajează anumite companii bulgare şi ruse.
 
Hughes nu a menţionat nume de companii care ar provoca îngrijorare la Bruxelles, dar a spus că, în opinia ei, nu au început activităţi concrete de construcţie, astfel încât este încă uşor ca proiectul South Stream să fie îngheţat.
 
Săptămâna trecută a ieşit la iveală că Stroytransgaz, deţinută de Ghenadi Timcenko, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, aflat pe lista persoanelor sancţionate de SUA în urma crizei din Ucraina, va construi tronsonul bulgăresc al South Stream.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările