Trupele Belarusului se deplasează la graniţa cu Ucraina

Trupele Belarusului se deplasează la graniţa cu Ucraina

Foto: EPA-EFE

Teritoriul Belarusului continuă să fie folosit pentru acţiuni de luptă ale armatei, aeronavelor operaţionale-tactice şi speciale ale Forţelor Armate ale RF pentru îndeplinirea sarcinilor pe teritoriul ţării noastre.

Unele dintre cele mai pregătite unităţi de luptă ale Forţelor Armate ale Belarusului au început să se deplaseze la graniţa de stat a Ucrainei în direcţia Volyn se precizează în rezumatul Statului Major al Forţelor Armate din Ucraina, din seara zilei de 28 februarie.

În plus, se remarcă faptul că teritoriul Belarusului continuă să fie folosit pentru acţiuni de luptă ale aeronavelor armate, operaţionale, tactice şi speciale ale Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse.

Statul Major a mai spus că în cursul zilei trupele agresorului s-au regrupat şi au acumulat vehicule blindate şi lansatoare de rachete şi artilerie în anumite zone, în primul rând pentru a înconjura şi captura Kievul şi marile oraşe ucrainene, printre care Harkov, Cernihiv, Odesa, Herson şi Mariupol. O parte semnificativă a echipamentului militar provine de pe teritoriul Belarusului şi din teritoriul ocupat al Republicii Autonome Crimeea.

Potrivit informaţiilor disponibile, comandanţii grupurilor tactice ruse au primit ordin de distrugere a turnurilor de comunicaţii mobile în cursul înaintării adânc în teritoriul Ucrainei.

"Toate acestea arată că ocupanţii ruşi sunt îngroziţi, pentru că nu au fost primiţi cu pâine şi sare promise de propagandişti. Au primit doar ura şi dispreţul populaţiei civile şi o respingere decentă a armatei ucrainene", a spus Statul Major.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările