Tratamentul bizar pe care îl vor primi dependenţii de droguri dintr-un oraş din Marea Britanie

Tratamentul bizar pe care îl vor primi dependenţii de droguri dintr-un oraş din Marea Britanie

Foto HAT

Autorităţile din oraşul britanic Middlesbrough au anunţat că vor aplica o strategie neobişnuită în nesfârşitul război cu drogurile.

Ştiri pe aceeaşi temă

15 dependenţi de droguri din oraşul Middlesbrough vor primi doze controlate de heroină de două ori pe zi, autorităţile sperând să reducă criminalitatea în oraş, relatează Sky News.

Programul care se numeşte Tratamentul Asistat cu Heroină (HAT) este primul de acest fel din Marea Britanie.

Scopul programului HAT este de a reduce criminalitatea, de a reduce numărul dependenţilor de droguri şi a le oferi posibilitatea recuperării. Planul programului se întinde pe 12 luni.

HAT este finanţat parţial de Poliţia Cleveland şi de comisarul Barry Coppinger, iar aproximativ 186 mii de lire au venit prin parteneri.

„Poliţiştii au eşuat. Sunt numeroase studii care arată că HAT este eficient şi rentabil. În Middlesbrough, infracţiunile produse de traficanţii şi dependenţii de droguri au produs o gaură bugetară de 800 mii lire în 2 ani. Dacă este eliminată din calcule heroina de pe străzile oraşului, dispare şi dependenţa şi nevoia de a comite infracţiuni pentru a alimenta dependenţa, dispare riscul de boli, iar traficanţii nu mai sunt finanţaţi”, a spus Barry Coppinger.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: