Tatăl lui Boris Johnson vrea cetăţenia franceză

Tatăl lui Boris Johnson vrea cetăţenia franceză

Stanley Johnson FOTO EPA-EFE

Tatăl premierului britanic Boris Johnson urmează să ceară cetăţenia franceză după ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), realizată de către fiul său, dezvăluie The Sunday Times, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cererea naţionalităţii franceze de către Stanley Johnson, în vârstă de 79 de ani, a fost dezvăluită de către fiica sa Rachel, într-o carte pe care aceasta a publicat-o săptămâna trecută.

În ”Rake's Progress : My Political Midlife Crisis”, Rachel Johnson scrie că ”tatăl său este pe cale să devină un cetăţean francez, mama sa fiind născută la Versailles”, potrivit ziarului.

”Este o veste bună. Şi eu aş putea deveni franţuzoiacă”, adaugă ea.

Stanley Johnson a fost unul dintre primii funcţionari britanici la Bruxelles, un membru al Parlamentului European (PE) şi Comisiei Europene (CE), ceea ce l-a obligat pe fiul său, Boris Johnson, să-şi petreacă o parte a copilăriei în capitala belgiană şi să înveţe franceza.

Un opozant al Brexitului în 2016, Stanley Johnson şi-a schimbat în mod brusc poziţia anul următor.

La fel ca fiul său, Boris, el este volubil şi a sfidat recent consemnele guvernamentale cu privire la petrecerea unui maxim de timp acasă, în vederea evitării răspândirii noului coronavirus.

”Boris a spus că ar trebui să evităm să mergem la pub, dar dacă trebuie să mă diuc la pub, eu mă voi duce”, declara el săptămâna trecută pentru postul iTV.

Guvernul a ordonat până la urmă închiderea puburilor, restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, sălilor de sport şi centrelor de relaxare începând de vineri seara, în lupta împotriva răspândirii covid-19, care a ucis 233 de oameni în regat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: