Spania ia în calcul administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19

Spania ia în calcul administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19

Foto Unsplash.com

Ministrul Sănătăţii din Spania a declarat că ţara ia în calcul administrarea celei de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19, alăturându-se astfel discuţiilor cu privire la necesitatea unei doze suplimentare în contextul apariţiei variantei Delta.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Totul pare să sugereze că vom fi nevoiţi să administrăm o a treia doză”, spune ministrul spaniol al Sănătăţii, Carolina Darias, adăugând că nu există „niciun dubiu” conform căruia oamenii vor trebui să fie vaccinaţi anual, scrie Mediafax.

Peste jumătate din populaţia Spaniei – 52,8% - a fost vaccinată complet, în timp ce 63,7% au primit cel puţin o doză.

Numărul infectărilor a crescut în Spania, iar medicii se străduiesc să facă faţă noului val al pandemiei, alimentat de răspândirea variantei Delta, care este mult mai contagioasă şi tinde să afecteze mai mult tinerii. În ultima săptămână, Spania a raportat în medie peste 25.000 de cazuri noi/ zi.

În ultima perioada, OMS s-a opus dozelor suplimentare de vaccin, menţionând în acest sens lipsa serurilor din ţările sărace. 

„Vom privi înapoi cu mânie şi jenă dacă naţiunile bogate încep să ofere doze suplimentare în loc să le doneze”, a susţinut Mike Ryan, directorul executiv al programului de urgenţă din cadrul OMS.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările