Români arestaţi în Franţa pentru furtul unor biciclete electrice în valoare de un milion de euro

Români arestaţi în Franţa pentru furtul unor biciclete electrice în valoare de
un milion de euro

Jandarmii şi poliţiştii francezi i-au prins în flagrant pe hoţi FOTO: larep.fr

Doi români, care pe parcursul mai multor luni au furat peste o sută de de biciclete electrice din magazine din oraşul Toulouse şi din regiune, au fost arestaţi şi puşi sub acuzare în Franţa miercuri 7 aprilie.

Conform postului de televiziune francez BFM TV, cei doi hoţi care locuiau într-o tabără de romi de lângă Toulouse şi-au recunoscut faptele şi au fost puşi sub acuzare pentru „asociere infracţională pentru a comite furturi agravante”. 

Hoţii, în vârstă de 30 de ani, sunt în arest preventiv la Toulouse în cadrul unei anchete ce vizează furtul a sute de biciclete electrice destinate să fie trimise în România.

După cum a declarat într-o conferinţă de presă, procurorul Dominique Alzeari, „cei doi bărbaţi fac parte din aceeaşi familie şi sunt consideraţi liderii bandei ce locuia într-o tabără de romi la Tournefeuille, la 10 kilometri vest de Toulouse”.

Poliţiştii şi jandarmii i-au prins pe cei doi bărbaţi în flagrant delict week-endul trecut cu ocazia unui jaf petrecut la Castres (Tarn), iar doi complici ai lor au reuşit să fugă.

Furturile realizate de banda de romi ar depăşi o sută de biciclete electrice de ultimă generaţie, prejudiciul fiind estimat la aproximativ un milion de euro. 

Hoţii acţionau noaptea cu violenţă şi aveau mereu în apropiere o camionetă. Ei spărgeau pereţii magazinelor cu maşini speciale.

O tentativă de furt din septembrie 2020 la Toulouse i-a pus pe poliţişti pe pista unor furturi în serie comise în acea perioadă.

Vă mai recomandăm şi:

Românca acuzată de „jaful secolului” la Londra i-a făcut avansuri anchetatorului: „Ai nişte ochi superbi”

Românca suspectă în „jaful secolului” a refuzat să dea poliţiei PIN-ul telefonului: a invocat confidenţialitatea profesiei de escortă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările