Reacţia lui Charles Michel după nominalizarea lui Mark Gitenstein în postul de ambasador al SUA în UE

Reacţia lui Charles Michel după nominalizarea lui Mark Gitenstein în postul de ambasador al SUA în UE

Charles Michel, preşedintele Consiliului European FOTO EPA-EFE

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a salutat miercuri numirea lui Mark Gitenstein în postul de ambasador al SUA la Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Salut nominalizarea lui Mark Gitenstein făcută de @POTUS de a deveni reprezentantul SUA la UE. Avem de pus în practică o agendă transatlantică şi globală amplă. Avem nevoie de implicarea tuturor şi abia aştept să lucrez cu el, atunci când va fi confirmat” în funcţie, a scris Charles Michel pe Twitter.

Mark Gitenstein, 74 de ani, fost ambasador al SUA în România în perioada 2009-2012, urmează să fie confirmat în noul rol de Senat, unde democraţii deţin majoritatea.
Ca ambasador în România, de unde provin unii dintre strămoşii săi, Gitenstein a încercat în special să lupte împotriva abuzului de putere şi în favoarea privatizării economiei, notează AFP.

Mark Gitenstein a făcut parte din echipa de tranziţie a preşedintelui Joe Biden. Cei doi au devenit apropiaţi în Comisia Juridică a Senatului, lucrând în special la respingerea candidaturii ultraconservatorului Robert Bork la Curtea Supremă. Avocat de profesie şi specializat în dreptul internaţional, Mark Gitenstein a fost timp de 17 ani consilier în Comisia Juridică a Senatului SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările