Proteste în Austria. Oamenii se opun introducerii vaccinării obligatorii anti-COVID

Proteste în Austria. Oamenii se opun introducerii vaccinării obligatorii anti-COVID

FOTO EPA-EFE

Aproape 40.000 de persoane au ieşit, sâmbătă, pe străzi în Austria pentru a protesta faţă de măsurile şi planurile guvernului de a introduce obligativitatea vaccinării anti-COVID, anunţă DPA.

Cea mai mare demonstraţie a avut loc sâmbătă în Piaţa Graz. Poliţia a precizat că 30.000 de persoane au mărşăluit scandând „Pace, libertate, fără dictatură". 
 
Demonstraţii au avut loc şi în Piaţa St. Poelten, Klagenfurt şi Innsbruck. Ei au fost în mare parte paşnici, dar mulţi nu au purtat măşti sanitare.
 
Din februarie, guvernul austriac vrea să introducă vaccinarea obligatorie anti-COVID, un proiect de lege bazat pe acest lucru fiind prezentat în a doua săptămână din decembrie. 
 
Austria este în lockdown de luni, dar demonstranţii nu au ţinut cont, astfel că au avut loc proteste şi în Viena, weekend-ul trecut. 
 
În Austria, rata de infectare la o săptămână a scăzut uşor, ajungând sâmbătă la 1.030 de noi infecţii la 100.000 de locuitori. 
 
De asemenea, proteste anti-COVID au avut loc şi în Germania, Italia, Franţa, la Melbourne, în Barcelona. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările