Prezervativele vândute în UE sunt standardizate

Fix 170 de milimetri lungime şi 56 de milimetri lăţime. Aceasta este măsura standard a prezervativelor comercializate în spaţiul UE. Hotărârea luată acum opt ani de Comisia de reglementare a

Fix 170 de milimetri lungime şi 56 de milimetri lăţime. Aceasta este măsura standard a prezervativelor comercializate în spaţiul UE.
Hotărârea luată acum opt ani de Comisia de reglementare a UE este alături de alte directive asemănătoare, pentru mulţi un simbol pentru furia de regularizare şi pentru birocraţia din cadrul Uniunii. După ce UE a catalogat prezervativele drept "dispozitiv medical", Comisia de reglementare amintită a primit sarcina de a crea un tipar pentru ele. În 1996, membrii comisiei se deciseseră asupra măsurii 160 de milimetri şi 54 de milimetri lăţime.
Noua reglementare a născut aprige dezbateri. În 1998, atât lungimea şi lăţimea, cât şi gradul de elasticitate au fost adaptate cerinţelor crescânde ale cetăţenilor comunitari. La scurt timp, comisia de reglementare a primit plângeri din partea producătorilor de prezervative pentru standardele impuse. În urma unei acţiuni de măsurare, producătorii şi ONG-ul Pro Familia au ajuns la concluzia că exemplarul cel mai bun din Germania avea o grosime cu 4 milimetri mai mică decât standardele UE. În foarte multe cazuri, prezervativul comunitar era prea mare, arăta studiul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările