Ordin de mobilizare în regiunea Doneţk, adresat bărbaţilor cu vârste între 18 şi 55 de ani. Război informaţional dus de forţele separatiste şi Kremlin

Ordin de mobilizare în regiunea Doneţk, adresat bărbaţilor cu vârste între 18 şi 55 de ani. Război informaţional dus de forţele separatiste şi Kremlin

Maşina care a explodat ar fi fost a unui lider al separatiştilor FOTO TASS

BBC anunţă că bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani sunt mobilizaţi pentru luptă în autoproclamată republică separatistă Doneţk. De altfel, în această seară o maşină a fost aruncată în aer, potrivit CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbaţii născuţi până în 2005 au primit ordin de mobizare, la comanda preşedintelui autoproclamatei republici separatiste din Doneţk. Bărbaţii cu vârste între 18 şi 55 de ani din această regiune nu mai sunt lăsaţi să plece de pe teritoriul acestei entităţi,informează BBC.
 
 O explozie puternică a avut loc în această seară în Doneţk, regiunea separatistă din estul Ucrainei. O maşină ar fi fost aruncată în aer, potrivit CNN. Autorităţile ucrainene şi americane susţin că explozia a fost înscenată de forţele separatiste pentru a justifica o intervenţie rusă. 
 
„Credem că este o înscenare şi o provocare”, a precizat Anton Geraschenko, consilier al ministrului de Interne ucrainean, a precizat acesta pentru CNN, într-un mesaj pe WhatsApp. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al Statelor Unite a precizat că Rusia încearcă să transmită mesajul că partea ucraineană este agresorul.
 
Pe de altă parte, The Guardian, care citează presa rusă, susţine că explozia a fost lângă o clădire guvernamentală.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările