OMS, extrem de îngrijorată de creşterea numărului de infecţii cu Covid-19 în Europa. Avertismentul directorului regional

OMS, extrem de îngrijorată de creşterea numărului de infecţii cu Covid-19 în Europa. Avertismentul directorului regional

Organizaţia Mondială a Sănătăţii este "extrem de îngrijorată" de răspândirea infecţiilor cu Covid-19 în Europa, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul OMS Europa, Dr. Hans Kluge a avertizat că aproximativ 500.000 de decese ar putea fi înregistrate până în martie fără măsuri urgente.

La emisiunea BBC Today, Kluge a spus că introducerea unor măsuri precum purtarea obligatorie a măştilor de protecţie ar putea ajuta imediat.

Avertismentul vine în momentul în care mai multe naţiuni raportează rate record de infecţie şi introduc tot mai multe restricţii.

Dr. Kluge a spus că în spatele răspândirii stau factori precum sezonul de iarnă, insuficienta vaccinare şi dominaţia regională a variantei Delta, mai transmisibile. El a cerut o utilizare sporită a vaccinurilor şi punerea în aplicare a măsurilor de bază de sănătate publică şi a unor noi tratamente medicale pentru a ajuta la combaterea creşterii.

"Covid-19 a devenit din nou cauza numărul unu de mortalitate în regiunea noastră", a spus el pentru BBC, adăugând că "ştim ce trebuie făcut" pentru a lupta împotriva bolii.

Dr. Kluge a spus că măsurile obligatorii de vaccinare ar trebui privite ca o "ultimă soluţie", dar că ar fi "foarte oportun" să existe o "dezbatere juridică şi în societate" despre această problemă.

"Înainte de asta, există şi alte mijloace precum paşaportul Covid”, a spus el, adăugând că acesta "nu este o restricţie a libertăţii, ci mai degrabă este un instrument pentru a ne păstra libertatea individuală".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările