Ministerul polonez de Externe a protestat în Belarus în legătură cu distrugerea cimitirului soldaţilor polonezi

Ministerul polonez de Externe a protestat în Belarus în legătură cu distrugerea cimitirului soldaţilor polonezi

Foto: Arhiva Adevărul / Mnsterul de Externe polonez

Ministerul polonez de Externe consideră că aceasta este „o acţiune deliberată pentru a contribui la degradarea relaţiilor reciproce dintre ţări”.

Ministerul polonez de Externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Belarusului în republică şi i-a prezentat diplomatului un puternic protest în legătură cu distrugerea cimitirului Armatei Interne din Mikulishki, arată o postare publicată marţi pe site-ul său oficial.

„Ministerul Afacerilor Externe primeşte cu indignare rapoarte despre distrugerea din ordinul autorităţilor din Belarus a cimitirului soldaţilor polonezi din Mikulishki, în regiunea Grodno”, se spune în mesaj.

Potrivit Ministerului polonez de Externe, autorităţile din Belarus şi-au încălcat astfel obligaţiile de a păstra cimitirele şi locurile memoriale. Agenţia consideră că aceasta este „o acţiune deliberată pentru a degrada şi mai mult relaţiile reciproce dintre Polonia şi Belarus”.

„Condamnăm ferm această campanie antipolonă a autorităţilor din Belarus, care constă în dorinţa de a acoperi urmele a tot ceea ce este polonez în Belarus”, a declarat Ministerul polonez de Externe. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările