Marea Britanie are un ministru pentru prevenirea sinuciderii

Marea
Britanie are un ministru pentru prevenirea sinuciderii

Jackie Doyle-Price, ministrul britanic pentru prevenirea sinuciderii FOTO Twitter @JackieDP

Premierul britanic Theersa May a numit un ministru însărcinat cu prevenirea sinuciderii, în cadrul unui efort naţional vizând o reducere a numărului persoanelor care îşi pun capăt zilelor, relatează The Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Theresa May a numit-o pe Jackie Doyle-Price în acest post nou-creat, în contextul în care reprezentanţi din 50 de ţări participau miercuri, la Londra, la un summit pe tema sănătăţii mentale.

Ea a promis de asemnea să aloce suma de 1,8 milioane de lire sterline (2,4 milioane de dolari) pentru a permite asociaţiei de caritate Samaritans să continue să ofere gratis consiliere telefonică.

Aproximativ 4.500 de persoane se sinucid anual în Anglia.

Campaign Against Living Miserably (CALM) - al cărei obiectiv este prevenirea sinuciderii în rândul bărbaţilor - a salutat această numire drept „revoluţionară“.

Această iniţiativă contribuie la „aducerea în atenţie a sinuciderii şi a efectelor sale devastatoare, destigmatizarea problemei şi continuarea consolidării susţinerii tuturor celor afectaţi în Regatul Unit“, a apreciat CEO-ul CALM Simon Gunning.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările