Israelul a testat în secret în Grecia modalităţi de contracarare a sistemului antiaerian rus S-300

Israelul a testat în secret în Grecia modalităţi de contracarare a sistemului antiaerian rus S-300

Sistemul antiaerian S-300 FOTO Rush Hour Daily

Sistemele antiaeriene ruse din Orientul Mijlociu ar putea limita capacitatea Israelului de a ataca poziţii militare siriene sau iraniene, astfel că armata israeliană a efectuat în secret teste pentru a putea contracara aceste capabilităţi, afirmă surse citate de Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit surselor citate, Israelul a testat modalităţi de contracarare a sistemelor antiaeriene S-300 în cursul unor exerciţii comune cu armata greacă efectuate în Insula Creta.

Grecia a acceptat solicitarea de a efectua exerciţii cu Israelul la rugămintea Statelor Unite, principalul aliat al statului evreu.

„În cadrul manevrelor, avioane militare israeliene au încercat să contracareze sau să evite sistemele antiaeriene ruse“, a declarat un oficial militar occidental, sub protecţia anonimatului.

Israelul este îngrijorat în legătură cu decizia Rusiei de a exporta sisteme S-300/S-400 în Iran. În plus, Guvernul israelian este preocupat de recenta decizie a Moscovei, luată după doborârea bombardierului de către Turcia, de a instala sisteme antiaeriene similare în Siria.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările