Insula Rhodos a rămas fără curent electric şi fără apă din cauza unui incendiu de vegetaţie

Insula Rhodos a rămas fără curent electric şi fără apă din cauza unui incendiu de vegetaţie

Pompierii, ajutaţi de voluntari de la armată au intervenit de urgenţă pentru a stinge focul Foto ARHIVA

Mare parte din insula Rhodos a rămas fără curent electric şi apă din cauza unui incendiu de vegetaţie care a afectat reţelele de alimentare. Două localităţi au fost parţial evacuate. Soldaţii greci luptă alături de pompieri pentru a stinge focul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cauza temperaturilor extreme şi a vegetaţiei foarte uscate, incendiul din Rhodos s-a extins rapid. Cele două centrale electrice de pe insulă au fost închise, astfel, curentul şi apa au fost întrerupte, scrie Digi24. 

De asemenea, pompierii, ajutaţi de voluntari de la armată au intervenit de urgenţă pentru a stinge focul cu ajutorul mai multor avioane specializate, folosind apă direct din mare. 

Sunt incendii şi în partea continentală a Greciei, mai precis în apropiere de Patras, în Peloponez, unde patru sate au fost evacuate. Focul a început în pădurile din zona de deal şi s-au extins apoi în zona de coastă.

95 de pompieri, 33 de camioane, patru avioane de stingere a incendiilor şi elicoptere au fost mobilizate pentru a lupta împotriva acestui incendiu în regiunea Zeria, potrivit pompierilor.

De asemenea, din cauza focului, autostrada care leagă Patras de Corint şi Atena a fost blocată. Pe unde au trecut flăcările, au rămas în urmă distrugeri mari.

„Măslinii mei au ars, doar animalele mari au scăpat. Magazia cu 300 de pachete pentru vânzare a ars, la fel şi găinile, iepurii, tot”, se plânge un localnic.

„Avem multă pădure şi nu a ars niciodată în ultimii 100 de ani”, spune un altul.

Pe coasta Turciei de la Mediterană au fost înregistrate 117  incendii de vegetaţie, în 5 zile. Cele mai afectate zone sunt pădurile din apropierea hotelurilor din staţiunea Marmaris, care se află la aproximativ treizeci de kilometri nord de Rhodos.  

Incendii sunt însă şi în Sicilia. Pompierii au avut peste 250 de intervenţii. Focul a ajuns chiar pe o plajă din Catania, unde au ars umbrelele şi şezlongurile din lemn. Sute de turişti au fost evacuaţi pe mare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările