Imagini violente cu deţinuţi bătuţi de forţele de securitate într-o închisoare din Italia. Reacţia autorităţilor VIDEO

Imagini violente cu deţinuţi bătuţi de forţele de securitate într-o închisoare din Italia. Reacţia autorităţilor VIDEO

Foto Captură Video

Imaginile în care mai mulţi agenţi de securitate lovesc deţinuţii cu bastoane şi pumni, în urma unui protest legat de COVID-19 desfăşurat anul trecut, au fost făcute publice, miercuri, şi au stârnit indignarea ministrului de Justiţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bătaia datează din 6 aprilie 2020 în închisoarea Santa Maria Capua Vetere, la nord de Napoli.
 
Imaginile camerelor de securitate au fost difuzate miercuri de către cotidianul Domani, suscitând dezaprobarea din partea unei părţi a clasei politice, dar şi mesaje de susţinere pentru supraveghetori.
 
Ministrul Justiţiei, Marta Cartabia, a declarat că este o „infracţiune şi un ultraj la adresa demnităţii deţinuţilor şi a uniformei pe care fiecare femeie şi bărbat din personalul închisorii trebuie să o poarte cu onoare” şi a cerut o anchetă completă a ceea ce sa întâmplat, scrie Hotnews.
 
52 de angajaţi ai penitenciarului au fost arestaţi sau au fost sesizaţi în legătură cu demararea unor proceduri legale, în această săptămână, sub suspiciunea de tortură, violenţă şi abuz de putere. Ancheta vizitează mai mult de 110 persoane. Printre aceştia, şeful poliţiei închisorii, doi comisari şi trei inspectori. Directorul regional al administraţiei penitenciare a fost suspendat.
 
În imaginile înregistrate de camerele de supraveghere se pot observa gardienii care sunt echipaţi cu căşti şi scuturi şi atacă brutal deţinuţii.
 
Aceştia din urmă încearcă să se protejeze traversând printre gardieni, primind lovituri în cap, cu mâinile, picioare sau bastoane. Unii se târăsc, evident în durere.

Un deţinut într-un scaun cu rotile este lovit pe spate şi cel puţin trei bărbaţi sunt bătuţi la pământ.
 
Liderul Partidului Democrat (centru-stânga), Enrico Letta, a descris aceste fapte drept „intolerabile” şi a cerut ministrului Justiţiei să se explice Parlamentului.

Pe de altă parte, extrema dreaptă şi-a exprimat solidaritatea faţă de supraveghetori şi a criticat cotidianul Domani pentru că a publicat fotografiile unora dintre învinuiţi.

Matteo Salvini, şeful La Liga, a declarat pentru radioul CRC că intenţionează să meargă joi într-o vizită la închisoare.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările