Guvernul britanic cere cetăţenilor UE să completeze o solicitare în scris pentru a rămâne în ţară

Guvernul britanic cere cetăţenilor UE să completeze o solicitare în scris pentru a rămâne în ţară

Foto Shutterstock

Oficialii din domeniul imigrării cer cetăţenilor UE care locuiesc în Marea Britanie să completeze în termen de 28 de zile, o cerere prin care să solicite statului dreptul de a rămâne în ţară, informează BBC, citat de Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Departamentul Home Office al Marii Britanii, poate permite cetăţenilor UE timp nedeterminat pentru completarea solicitării, doar dacă aceştia au o un motiv întemeiat pentru care nu s-au încadrat în termenul dat de serviciul de imigrări.

Foster a mai menţionat că Ministerul de Interne „a schimbat îndrumările” către oficialii de frontieră şi mulţi cetăţeni ai UE au fost reţinuţi pentru perioade lungi de timp la graniţă luna trecută.
 
El vorbeşte de tinerii care vor să aplice la facultăţi în Anglia, dar riscă să nu fie acceptaţi din cauză că nu au un statut stabilit.

În prezent, cetăţenii mai au la dispoziţie doar o săptămână pentru depunerea cererilor. 

Aproximativ 5,6 milioane de cetăţeni ai Spaţiului Economic European (SEE) şi persoanele aflate în întreţinerea lor au solicitat statutul stabilit.

Alte 400.000 de cazuri sunt în curs, iar linia de asistenţă a guvernului primeşte mii de apeluri pe zi.

După referendumul Brexit din 2016, statutul stabilit a fost introdus pentru cetăţenii UE şi ai SEE care locuiesc în Marea Britanie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările