Grecia se deschide pentru turişti din acest weekend. „Vom respecta cu toţii măsurile de protecţie“

Grecia se deschide pentru turişti din acest weekend. „Vom respecta cu toţii măsurile de protecţie“

FOTO Shutterstock

Sectorul turistic din Grecia se redeschide oficial în acest weekend. În sudul ţării, localnicii insulei Naxos se pregătesc să primească primii turişti. În industria ospitalieră din şară lucrează în prezent aproximativ 330.000 de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul trecut, numărul de turişti din Grecia a scăzut cu peste trei sferturi faţă de 2019. Însă elenii sunt optimişti că sectorul turistic îşi va reveni.

„Oamenii sunt optimişti şi într-adevăr, aşa cum am spus, au existat multe rezervări în ultimele două săptămâni. Aş îndrăzni să spun că acest lucru arată o revenire semnificativă a sezonului turistic chiar şi în a doua jumătate a anului”, spune Dimitris Lianos, primarul din Naxos, conform Mediafax.

Campania de vaccinare are un rol important în Grecia. Imunizarea a crescut în ultimele zile, iar Guvernul de la Atena îşi propune ca în 6 săptămâni să vaccineze toată populaţia.

„Cred că, odată ce oamenii se vaccinează, lucrurile se vor îmbunătăţi şi cu siguranţă vor veni mai mulţi oameni. Una e ca cineva să fie vaccinat şi altceva nu fie. Vom respecta cu toţii măsurile de protecţie, vom purta măştile, vom folosi antiseptice şi vom vedea. Timpul ne va arăta”, consideră Evdokia Katsani, antreprenor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările